Pivo - zkáza, nebo lék?
Všeho s mírou. Přemíra alkoholu naše tělo zničí,
ale pokud to nebudeme přehánět,
může nám pití piva prospívat.
Víte, že pivo má méně kalorii než nealkoholická kola,
nebo třeba mléko či různé šťávy?
Víte, že pivo snižuje riziko infarktu o 30%?
Určitě víte, že pivo patří mezi nejoblíbenější alkoholický nápoj.
Pivo obsahuje potřebné vitamíny,
které našemu tělu prospívají, jako například vitamín B,
ale i draslík, hořčík a taky kyselina listová.
Pro muže 0,5l a pro ženy třetinka piva
denně je považována za doporučenou dávku.
Dle dlouholeté studie má velmi příznivé
účinky na srdce, které posiluje a snižuje riziko
kardiovaskulárního onemocnění a to především díky vitamínu B.
Vzhledem k antioxidačním schopnostem,
chrání před nádorovitým onemocněním.
Díky obsahu chmelu napomáhá,
zabraňuje k usazování vápníku v ledvinách,
který zapříčiňuje vznik ledvinových kamenů.
Pivo pomáhá trávení, neboť obsahuje chmelové
výrazně hořké látky, které podněcují tvorbu enzymů v žaludku,
které zlepšují nejen zažívání, ale i zrychlují metabolismus tuků.
Mimo jiné obsahuje pivo 90% vody,
čímž je dobré proti dehydrataci, snižuje cholesterol,
protože obsahuje dostatek rozpustné vlákniny,
která usměrňuje, omezuje vysokou hladinu cholesterolu.
Vápník, křemík, fosfor jsou důležité pro pevné zdravé kosti a zuby.
Využití piva má své místo a využití i v kosmetice.
Pivní kvasnice mají totiž skvělý účinek pro pleť,
vyživují kůži, zabraňují tvorbě akné a vyrážce.
B1, B2, B6, kyselina listová, každý z těchto
vitamínu má v pivu svůj účel a působí jako lék,
ať už jde o energii, aktivitu enzymů, nervový systém,
ale i vlasy, nehty, kůži, ale i kvalitní spánek.
Při pití rozumných dávek piva je to vícestranný lék.
S rozumem: Na zdraví